Tandenknarsen (bruxisme)

Wordt u wakker met een gespannen gevoel in uw kaak? Het kan zijn dat u uw tanden knarst of kaak klemt in uw slaap! Met de Botox behandeling tegen tandenknarsen (ook bekend als bruxisme) bent u hier in een mum van tijd van af.

Bruxisme, beter bekend als tandenknarsen of kaakklemmen, ontstaat wanneer u een overactieve kaak heeft. De kaak is overactief omdat de spieren in uw kaak gespannen zijn. U kunt wakker worden met pijn in uw kaak, of misschien schopt uw partner u uit bed omdat u niet kunt stoppen met tandenknarsen. De meeste mensen die last hebben van tandenknarsen kunnen beamen dat het niet prettig is. Vooral omdat tandenknarsen en kaakklemmen onnodige risico’s voor uw gebit en kaak met zich meebrengen. Uw vullingen kunnen breken, uw tanden en kiezen kunnen eronder lijden, uw kauwspieren raken uitgeput en zelfs gapen kan pijnlijk worden. Met de Botox behandeling tegen tandenknarsen bij Injection Queen komt u van deze problemen af.

Tandenknarsen/Bruxisme: Wat is het precies?

Tandenknarsen, ook bekend als bruxisme, is een aandoening waarbij iemand onbewust zijn tanden op elkaar klemt, zowel wakker als tijdens de slaap. Dit kan leiden tot fysieke pijn en tal van problemen met het gebit. Het constante klemmen en spannen van de kaak kan ook resulteren in vervelende symptomen, waaronder ernstige hoofdpijn, pijnlijke spanning rond de oren en gezichtspijn. Sommige mensen ervaren verhoogde gevoeligheid van de tanden, terwijl anderen zelfs hun tanden kunnen breken door het tandenknarsen. Bruxisme kan het dagelijks leven aanzienlijk bemoeilijken en is voor velen een bron van ergernis. Als u last heeft van tandenknarsen, dan komt u in aanmerking voor de Botox behandeling tegen tandenknarsen bij Injection Queen.

Waarom knars ik met mijn tanden?

Tandenknarsen kan verschillende oorzaken hebben. Voor sommige mensen is het gerelateerd aan stress, angst en slaapproblemen. Anderen kunnen tandenknarsen door recreatief drugsgebruik, alcoholconsumptie of overmatige cafeïne-inname. De kauwspieren, die worden gebruikt bij het kauwen, raken gespannen en overbelast, wat kan leiden tot een bredere of vierkante kaak en de eerder genoemde problemen zoals hoofdpijn en gevoelige tanden.

Tandenknarsen Botox Behandeling bij Injection Queen

Tandenknarsen, ook wel bekend als bruxisme, kan uw leven aanzienlijk bemoeilijken. Bij Injection Queen richten we ons niet alleen op esthetiek, maar ook op uw algehele welzijn. Als u worstelt met tandenknarsen, willen we u helpen van de kaakspanning af te komen. We maken gebruik van Botox, ook wel bekend als Botulinetoxine. Botox is een spierverslapper die effectief kan zijn bij de behandeling van bruxisme. Onze ervaren specialisten injecteren Botox in de kauwspier, de spier die verantwoordelijk is voor het knarsen van uw tanden en het op elkaar klemmen van uw kaak. Deze behandeling zal de spanning in de kauwspier verminderen, waardoor het tandenknarsen kan stoppen.

Het Proces van de Tandenknarsen Botox Behandeling

Bij Injection Queen beginnen we altijd met een consult. Tijdens dit consult bespreken we de behandeling en wat u wilt bereiken. Onze specialisten bekijken uw medische geschiedenis en achtergrond om te bepalen welke behandeling het beste bij u past. We geloven in het creëren van hoogwaardige resultaten die uw natuurlijke uitstraling verbeteren.

Vervolgens maken we foto’s van het gebied dat zal worden behandeld. Aangezien we ons richten op de kauwspier, kunt u na een tandenknarsen Botox behandeling een verschil merken in de breedte van uw kaak. Na het aanbrengen van een plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven, reinigen we grondig de huid. Onze specialist zal de te behandelen gebieden prikken met een dunne, gesteriliseerde naald om Botox in de huid te injecteren. Deze behandeling vereist meestal meerdere injecties, maar duurt over het algemeen niet langer dan 10 tot 20 minuten, inclusief het consult.

Resultaten van de Behandeling

U zult binnen 3 tot 4 dagen de eerste subtiele veranderingen opmerken na de behandeling. De definitieve resultaten zullen binnen 14 dagen zichtbaar zijn. Na de behandeling kunt u een licht prikkend of gevoelloos gevoel in het behandelde gebied ervaren. Dit is volkomen normaal en zou binnen een dag moeten verdwijnen. Mogelijk ziet u kleine rode vlekjes op de injectieplaatsen, maar deze zijn bijna niet waarneembaar voor anderen. U kunt direct na de behandeling toonbaar zijn. Het effect van de tandenknarsen Botox behandeling houdt meestal ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Na deze periode kunt u de behandeling herhalen. Hoe vaker u de behandeling ondergaat, hoe langer de spierspanning wordt verminderd, waardoor uw kaakklachten worden verlicht.

Wat te doen na de behandeling?

Wij adviseren u om na uw tandenknarsen Botox behandeling de volgende dingen niet te doen:

  • De eerste 4 uur niet platliggen en bukken.
  • Niet roken, geen alcohol, en geen lichaamsbeweging gedurende de eerste 24 uur.
  • Blijf 2 weken uit de zon en ga niet binnen zonnen.
  • Geen sauna, spa, en hammam voor de eerste 2 weken.
  • Geen gezichtsbehandelingen, zoals laserbehandelingen of peelings, gedurende de eerste 2 weken.

Zeg vaarwel tegen tandenknarsen.

Maak vandaag nog je afspraak. Onze experts helpen je graag!

Injection Queen © 2023 Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring / Algemene voorwaarden

Design door onlinesuccesroute.nl / Verhoogmedia

TEST